V Pincinej riadia dopravu policajti, tvoria sa tam kolóny

15.02.2012 Rimavská Sobota

Rimavská Sobota/Pinciná 15. februára (TASR) - Zvýšený počet havárií a škodových udalosti prešetrujú dnes policajti na juhu Banskobystrického kraja. Za obcou Pinciná v smere na Rimavskú Sobotu dopravu regulujú policajti. Ako pre TASR povedal hovorca Banskobystrického samosprávneho kraja Peter Hajnala, cestári majú v teréne všetku dostupnú techniku. Cesty čistí dokonca aj riaditeľ regionálnej správy ciest z Rimavskej Soboty. Vodiči sa napriek tomu musia prispôsobiť zhoršeným podmienkam na cestách.
Približne trojkilometrový úsek za obcou Pinciná je ťažko prejazdný najmä pre vodičov kamiónov. Ťahač s cisternou tam dokonca skončil v jarku pri ceste. Policajti púšťajú striedavo dopravu iba v jednom smere. Z oboch strán sa preto tvoria početné kolóny. \"Na cestách máme všetku dostupnú techniku. Sneh čistia aj všetci dostupní ľudia. Na juh nemôžeme poslať posily, pretože sneží na celom území. Pred chvíľou som hovoril s riaditeľom regionálnej správy ciest v Rimavskej Sobote. On sám jazdí na posypovacom voze, no keďže stále husto sneží, cesty sú pokryté vrstvou snehu takmer nepretržite,\" dodal Hajnala.
Vodiči sa musia prispôsobiť aktuálnej situácii na cestách. Treba počítať so zdržaním. \"Upozorňujeme vodičov, aby nepodceňovali dnešné počasie. Prvoradé je prispôsobiť rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky. Treba si uvedomiť, že na zasneženom povrchu vozovky sa predlžuje aj brzdná dráha. To znamená, že vozidlo prejde dlhšiu vzdialenosť, kým úplne zastaví. Aby sa jazda na zasneženom povrchu vozovky neskončila tragicky, pripomíname vodičom, aby nepodceňovali svoje schopnosti. Aby sa na cestách v dostatočnej miere pripravili aj na nepredvídateľné situácie a aby vo zvýšenej miere sledovali situáciu v cestnej premávke,\" povedala Faltániová.
 

Vyberte región